Marketing

Guide: Marketing til start-up virksomheder

By januar 28, 2021februar 26th, 2021No Comments

Hvordan kommer du i gang med digital marketing til din nystartede virksomhed?
7 nemme trin til en overskuelig B2C og B2B marketingsstrategi for nybegyndere og start-up virksomheder.


 

1. Find din målgruppe
Når du skal have gang i din marketingstrategi for din nystartede virksomhed, er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om din/jeres mål- og kundegruppe. Du skal i bund og grund finde ud af, hvem der skal købe dine produkter, så du henvender dig til netop disse personer. Her er nogle spørgsmål, som du kan stille dig selv:
– Hvem kunne være interesseret i at købe mit produkt?
– Hvad skal der til for, at netop disse kunder får øje på mit produkt?

Hvis du allerede ved, at dit produkt er henvendt til en specifik målgruppe, så kan du også blive mere specifik i dine målgruppeparametre:
– Køn
– Alder
– Lokation
– Teknologi: Hvilken teknologi bruger målgruppen i hverdagen (TV, computer, tablet, smartphone etc.)
– Platforme: Hvilke digitale platforme er de mest aktive på (Hjemmesider, Facebook, Instagram etc.)

Når din virksomhed er etableret, kan du med fordel blive mere grundig med dine målgruppeparametre. Du kan nemlig også lave en målgruppeanalyse og en persona. En persona er et kundeeksempel. Det er dem der faktisk køber dit produkt, som man kan sætte op imod virksomhedens målgruppeønske.

2. Find dine platforme
Når du gerne vil markedsføre din virksomhed, skal du også være synlig for potentielle kunder. Dette kan gøres på de digitale platforme. Studier viser, at danskerne har et stigende brug af de sociale medier. På Facebook er der faktisk 2,2 milliarder månedlige brugere og 1,5 milliarder dagligt aktive brugere på verdensplan. I Danmark er der en konstant stigning i antallet af aktive brugere på Facebook og allerede i 2018 var 70% af Danmarks befolkning aktive brugere på Facebook.

Sociale medier
Når man taler om de digitale medier, så kommer man netop ikke udenom de sociale medier. På de sociale medier har du mange muligheder for at markedsføre din nye virksomhed. Her finder du nogle af de platforme, hvor du kan markedsføre din virksomhed:
– LinkedIn
– Facebook
– Instagram
– Twitter
– Pinterest
– YouTube
– TikTok

Følg med på vores sociale medier, når vi giver en gennemgang af fordelene og ulemperne ved hver social medieplatform  

Når du har fundet ud af, hvor din kundegruppe befinder sig, og hvilket teknologi de bruger, så er det en god idé at oprette en virksomhedsprofil på nogle af disse platforme. For B2C vil det ofte være Facebook og Instagram, og for B2B vil der ofte være fokus på Facebook og LinkedIn, men alt efter virksomhedstype og målgruppe, kan nogle af de andre platforme også være essentielle for din markedsføring.

OBS: Få ikke munden for fuld! – Når du starter en ny virksomhed, har du som regel ikke særlig mange ansatte. Derfor vil jeg anbefale at starte med 1-2 platforme, så du ikke bliver overvældet.

Web
De digitale medier er dog ikke kun lig med sociale medier. Det er nemlig også vigtigt, at du har en virksomhedshjemmeside som er velfungerende og brugervenlig, hvor dine kunder kan finde vigtige informationer om din virksomhed og dine produkter.

Har du ikke mulighed for at lave din egen hjemmeside, så er du velkommen til at kontakte os på tlf: +45 69 16 91 20 eller skrive til kontakt@valeco.dk.

Her er nogle vigtige faktorer, som giver en god brugeroplevelse for din hjemmeside:
1. Hastighed: 40% af de digitale brugere vil forlade en hjemmeside, hvis den tager længere end tre sekunder at indlæse.
2. Information: Din hjemmeside skal have flere sider og fortælle dine kunder om din virksomhed og dine produkter.
3. Mobilvenlighed: Over 60% af onlinetrafikken kommer fra en mobilenhed, hvilket gør mobilvenligheden vigtig for hele købsoplevelsen.
4. Sikkerhed: 85% af de digitale brugere vil ikke være på en hjemmeside som ikke er sikret.
5. Professionelt design: 37% af forbrugerne vil forlade en hjemmeside, hvis designet er dårligt, hvis der er manglende information eller hvis siden ikke er funktionel.

3. Find på ideer til fremtidige opslag
Lav en liste, som du kan gå tilbage til! Hvis du selv står med dine sociale medier, skal marketing være så nemt og hurtigt som muligt. Derfor er det en god idé at sætte sig ned og finde på forskellige overordnede ideer.

Når du har lavet en liste med ”content”-ideer, vil du altid have et sted, hvor du kan få inspiration, når du løber tør. Min erfaring er, at alle når til et punkt, hvor de er løbet tør for indhold at vise på de sociale medier. Derfor har jeg altid en liste, som jeg kan gå tilbage til og få inspiration til nyt indhold. Dette vil også hjælpe dig i din contentplan.

4. Lav en content- eller årsplan
Når du har fundet på forskellige ideer til content (=indhold), skal du lave en contentplan. I din contenplan (el. årsplan/årshjul) får du struktur på din marketing på de sociale medier. Her skemalægger du tidspunkter og datoer for, hvornår dit content skal du på de sociale medier. Dette medfører, at du ikke skal gå rundt og tænke over din marketing hele tiden og kan bruge din tid på andre ting. I planen får du også et hurtigt overblik over dine indsatser.

5. Brug planlægningsværktøjer
Hvis du vil være endnu mere struktureret og spare tid, så skal du bruge planlægningsværktøjer. Der findes forskellige værktøjer på henholdsvis Facebook, Instagram, YouTube osv. – men her får du mulighed for at lave dine opslag i forvejen og sætte en dato og tid for, hvornår dit opslag skal ud. Det giver dig meget mere fleksibilitet og tid! Har du lige nogle ekstra minutter eller timer en dag, så vil du kunne lave dine opslag og indsætte dem på de sociale medier. Så har du allerede automatiseret din marketing! Nemmere kan det ikke blive! 👏🤩

6. Betalte Annoncer
Content kan ofte ikke stå alene i din marketing. Ofte har man også brug for betalte annoncer, som du nok kender fra aviser, radio og TV. Dette findes dog også på de sociale og digitale medier, hvor du hurtigt kan få fat i netop din virksomheds målgruppe. Vi ved, at over 70% af den danske befolkning er aktive på Facebook, så hvorfor ikke bruge den platform til at reklamere på? – De sociale medier, som eksempelvis Facebook, er en fantastisk platform, hvor du kan få fat i specifikke og brugerdefinerede målgrupper, til en pris der passer dit budget.

7. Vær’ konsekvent
Denne her bliver kort! – Husk din plan og husk at lægge indhold op. Hvis du ikke lægger noget op regelmæssigt, vil det blive meget svært at få succes med dine sociale medier.

Valeco

Skal vi hjælpe dig med din hjemmeside og markedsføring?

Tina Hansen, digital marketing specialist
+ 45 69 16 91 20
kontakt@valeco.dk

Her finder du os

Den Hvide Facet 1,
7100 Vejle
T: 691 691 20
E: kontakt@valeco.dk